Leif Ronander skulle sälja hus och anlitade Radea

Leif Ronander, husägare utanför Stockholm, blev av med radonet.

Leif skulle sälja huset men visste att han hade radon i luften. Inte bra. Därför var det brådis med både besiktning och radonsanering.

»Vi hade bestämt oss för att sälja huset och gjorde därför en radonmätning. Årsmedelvärdet vid första mätningen var 530 Bq/m³ varav huvuddelen avsåg källarvåningen.

Bråttom, bråttom

Eftersom vi ville hinna sanera och göra en ny mätning innan vi skulle sälja huset hade vi lite bråttom. Vi kontaktade Radea, som enligt en lista vi fått från kommunen var godkända av Strålskyddsmyndigheten.

Förslag inom tre dagar

Inom en vecka kom Radea och gjorde en besiktning. Efter tre dagar hade vi ett åtgärdsförslag, en offert och en bidragsansökan.

Vi beställde arbetet så fort vi hade fått ett ärendenummer från Länsstyrelsen och på dagen för installation var Radea på plats på överenskommen tid. Det kändes lite ovanligt men uppskattat.

Radonsanering på en dag

Arbetet var klart på en dag som utlovat. Resultatet blev bra, årsmedelvärdet sänktes till 40 Bq/m³ luft, och intressant är att värdet i gillestugan sjönk från 850 Bq/m³ till 50 Bq/m³ luft.

Jag tycker att Radea har var lätta att få kontakt med, de höll vad de lovade och jag fick svar på alla mina frågor. Med de erfarenheterna kan jag rekommendera Radea till andra fastighetsägare som behöver bli av med radon.«

Ska du också sälja hus? Gör som Leif.

Bor du i ett radonhus och ska åtgärda problemet? Vi gör en kostnadsfri radonbesiktning på plats i ditt hus. Efter det får du ett åtgärdsförslag med fast pris och garantier.

Visa erbjudandet

eller kontakta oss direkt.