Rune Karlsson anlitade Radea för radonsanering

Rune Karlsson, husägaren som bestämde sig.

Rune hade renoverat huset i flera omgångar. Nu återstod bara en sak. Det var dags att ta tag i radonproblemet.

»Vi har skött huset och renoverat efterhand. Nån gång i framtiden ska man ju sälja. Vi var oroliga för att det här med radonet skulle göra huset mindre attraktivt och påverka priset. Så nu ville vi inte vänta längre.

Först radonbesiktning

Mätvärden hade vi redan. Jag kontaktade Radea som kom och gjorde en radonbesiktning. Jag fick en plan över vad som skulle åtgärdas, hur det skulle gå till och hur lång tid det skulle ta.

Tydlig bild

Här blev jag faktiskt imponerad över att Radea kunde ge mig en så tydlig bild av hela processen. Det gjorde mig lugn inför beslutet. Bra planering av arbeten i huset är jag inte så bortskämd med sedan tidigare.

»Jag kan verkligen rekommendera Radea till vänner och bekanta.«

I planen stod det att de skulle komma 08:00 och vara klara 17:00 samma dag. Har det nånsin hänt förut, tänkte jag. Det är säkert bara ett försäljningsargument.

Sedan radonsanering

Men det stämde faktiskt. Till vår förvåning städade killarna efter sig också. Det har aldrig hänt förut när vi har anlitat hantverkare.

Installationen blev bra och kontrollmätningen visade att värdet sjunkit från 470 Bq till 140 Bq/m³ luft. Nu känns det verkligen skönt att vi gjorde det.«

Vill du också ta tag i problemet?

Har du en radonmätning som visar på halter över 200 Bq/m³? Då gör vi en kostnadsfri radonbesiktning hemma hos dig. Efter det får du ett åtgärdsförslag med fast pris och garantier.

Visa erbjudandet

eller kontakta oss direkt.