Snabb radonmätning via Ekerö kommun

349,00 kr649,00 kr inkl moms

Riktigt snabba puckar. Mätpaket med 2, 3 eller 4 mätpuckar (spårfilmsdosor) för korttidsmätning av radon under 10 dygn hemma eller på jobbet. Analys och mätrapport från Swedac-ackrediterat mätlaboratorium ingår.

Korttidsmätning är praktiskt när du behöver en fingervisning om radonhalterna. Till exempel när du ska köpa eller sälja hus.

Artikelnr: 1011-1-1 Kategori: Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Det är enkelt att göra en korttidsmätning av radon. I mätpaketet ingår 2, 3 eller 4 st mätdosor, så kallade spårfilmsdosor, för snabb radonmätning. Allt du behöver för att göra din radonmätning medföljer. Analys och mätrapport från Swedac-ackrediterat mätlaboratorium ingår i paketet.

En snabb mätning av radon är bra om du exempelvis ska köpa eller sälja hus. Läs mer om snabb radonmätning från Strålskyddsmyndigheten här.

Så går snabb radonmätning till

Du behöver inte vända upp och ner på tillvaron under mätningen. Mätdosorna ska ligga på samma plats i minst 10 dygn, men gärna 15. Du kan leva och bo hemma, eller vara på jobbet, precis som vanligt under mätperioden.

Snabb radonmätning med 2–4 st mätdosor

Men helst ska du mäta i de utrymmen du vistas mest, till exempel sovrum och vardagsrum. Eller köket om du är en hängiven mästerkock.

För en enplansvilla utan källare räcker det med 2 st mätdosa. Har du källare bör du mäta även där, då behöver du 3 st mätdosa. Har du ett stort hus med exempelvis tre sovrum behöver du 4 st mätdosor i ditt mätpaket.

Om du ska mäta två byggnader

Ska du radonmäta två olika byggnader, t ex både ett bostadshus och en flygel, behöver du två mätpaket med minst en två mätpuckar i varje.

Vad händer sen?

Efter minst 10 dygn plockar du ner mätdosorna, stoppar dem i det portofria svarskuvertet och lägger det i närmsta postlåda. Därefter får du en rådgivande mätrapport som ger dig en indikation på om det finns förhöjda radonhalter i inomhusluften eller inte.

Snabb radonmätning uppfyller inte myndighetskraven, vilket kan ställa till det om du ska rapportera mätvärden till exempelvis kommunen. Vill du göra en säker radonmätning som uppfyller myndighetskraven ska du göra en långtidsmätning.

Tipsa vänner om snabb radonmätning

[ssba]

Ytterligare information

Mätpaketets storlek

, , ,