Slipp dålig luft på jobbet

Dålig luft på jobbet är inte bara en känsla av trötthet. Det kan också leda till sämre ekonomi.

Första steget är att ta reda på fakta om företagsluften.

Många av oss tillbringar mer vaken tid på jobbet än hemma. Ventilation blir framför allt en fråga om hälsa och komfort. Men ingenstans påverkas ekonomin av god ventilation så mycket som på kontor och arbetsplatser.

Det börjar ofta med känslan. Du reagerar på att luften känns instängd och att syret tar slut. Du blir fort trött, helt enkelt. När fler känner samma sak börjar klagomålen strömma in.

Vad dålig luft på jobbet kan leda till

Förutom sämre trivsel kan dålig luft på jobbet leda till att arbetsprestationerna sänks. Dålig luft kan också leda till luftvägsproblem och i slutänden sjukfrånvaro. Luftomsättning och kortsiktig sjukfrånvaro har ett samband faktiskt. Dyrt och onödigt, om du frågar oss.

Varje byggnad har unika förutsättningar

Ventilation består av flera parametrar som samverkar. Luftflöde, luftkvalitet, temperatur och ljudnivå är några av dem.

Varje lokal och byggnad har dessutom unika förutsättningar. Det som funkar på ett ställe behöver inte vara lösningen på ett annat. Därför måste det till kunskap, erfarenhet och rätt mätutrustning för att komma fram till en bra ventilationslösning för just din arbetsplats.

Åtgärder vid dålig luft

Ventilationssystem med värmeväxlare

FTX, eller ventilationssystem med värmeväxlare, är standard på alla nya kontor sedan flera år. Likadant vid ombyggnation. Det finns till och med myndighetskrav på FTX vid ombyggnation. Däremot inte vid enklare renoveringar. Det hindrar förstås inte att du installerar FTX ändå.

Klart på några dagar

Vilken lokal som helst kan få FTX-ventilation. Det går något förenklat ut på att stänga till- och frånluftsventiler och låta FTX-aggregatet sköta luftväxlingen med hjälp av nya luftdon. Värmeväxlaren i aggregatet ser också till att återvinna värmen som finns i inomhusluften. Installationen tar bara några dagar.

Fördelar med FTX

Med FTX får du bättre ventilation, jämnare temperatur och effektiv energiåtervinning. Samma kvalitet som på ett nybyggt, toppmodernt kontor fast i befintliga lokaler. Den stora vinsten ligger emellertid i trivsel, högre arbetsprestationer och mindre risk för sjukskrivningar.

Alternativa lösningar

Om du inte vill investera i FTX finns andra lösningar. Mindre ventilationsaggregat och kluriga lösningar med frånluften som vi också jobbar med. Vi kan alltid hitta en lösning som passar just dina medarbetare, din lokal och ditt företags ekonomi.

Om du ansvarar för en lokal med upp till 20–30 medarbetare är vi helt säkra på att vi kan påverka komfort, hälsa och ekonomi på din arbetsplats.

Radea kan luft

Ring oss direkt om du har frågor om ventilation på jobbet.

Omdömen från våra kunder

Smidig dialog, trevliga människor som utförde åtgärderna. Såväl förberedande test och installation. Läs hela recensionen
PER B
Radea föreslog installation av radonsug och såg till att en sug installerades. Alltigenom mycket professionellt, hjälpsamt och trevligt bemötande från… Läs hela recensionen
Göran F
Behövde radonsanering Fick bra och grundligt utredningsarbete med vettiga lösningsförslag Installatörerna var jättetrevliga och kunniga och tog ansvar för att… Läs hela recensionen
Daniel L
Radonbesiktning och ventilationsaggregat. Trevlig säljare, väldigt trevliga och proffsiga installatörer i göteborg. God kommunikation, snabbt utförande ock ett förstaklassiskt resultat. Läs hela recensionen
Thomas S

Ta tag i jobbluften nu

Vi kommer gärna ut och kikar på din lokal. Skicka oss ett meddelande så ringer vi upp dig inom 24 arbetstimmar.

Boka tid