Projektering för ventilation

Två sätt att få en riktigt bra ventilationsanläggning hemma.

Ska du ha en ventilationsanläggning, för ditt nya eller befintliga hus, kan du behöva hjälp med projekteringen. Vi levererar kompletta installationer, men även byggsatser för ventilation, så du själv eller din montör kan ta vid och göra kanaldragningen.

Varför två olika alternativ för projektering?

Vi har märkt en större efterfrågan på ventilationssystem som kunder kan sätta ihop själva. Så varför inte? Om du eller din installatör klarar hantverket så kan vi göra allt det där jobbet innan.

Jobbet innan kallas projektering. Det är lite svårare att göra själv. Särskilt om du ska ha balanserad ventilation med värmeåtervinning (FTX) som är standard sedan flera år.

Brandcellen du ska trivas i

Ditt hus är inte bara ett hus, utan också en brandcell, sett ur ventilationsperspektiv. Det behövs specialkunskaper för att göra beräkningar, ritningar och få fram rätt klassade komponenter och luftdon till våtutrymmen, vistelserum och husets kalla zoner.

För vi är säkra på att du vill ha ett behagligt inomhusklimat som funkar alla årstider och inte slukar för mycket energi. Du ska ju trots allt leva med ditt ventilationssystem ett tag. Temperatur, luftomsättning och energiåtgång samspelar med varann i ett hus. Ofta på oväntade sätt.

Servicenivå 1

Komplett platsbyggd ventilationsanläggning

Vi har under lång tid jobbat med kompletta ventilationsanläggningar både hemma i villor och på arbetsplatser. Oftast samarbetar vi med fastighetsägare som vill förbättra inomhusklimatet i sina befintliga hus. Det börjar med en analys av luften, inomhusmiljön och fastighetens förutsättningar. Därefter projektering och installation. När allt är klart har du en komplett levererad och fungerande ventilationslösning.

För det mesta uppgraderar vi hela fastigheten med ett modernt FTX-system. Men det finns många sätt att lösa luftproblem på. Tillsammans hittar vi en lösning med bra balans mellan inomhustrivsel, energianvändning och ekonomi.

I det här fallet är projekteringen enbart ett av flera moment i vår leverans till dig. Hela leveransen består lite förenklat av fyra moment.

 • Besök – vi kommer ut till dig och mäter luftflöde, luftkvalitet, temperatur och ljudnivå i fastigheten.
 • Offert – på den kompletta platsbyggda ventilationsanläggningen.
 • Projektering – ritningar, material och allt förarbete som krävs för att få ventilationssystemet på plats.
 • Installation – vi monterar ventilationsanläggningen, testar den och ger dig all nödvändig dokumentation.

Verksamma län

Fullständiga installationer kan vi endast göra i Stockholm, Uppsala, Södermanland, Västmanland, Västra Götaland och delar av Halland (endast norr om Varberg). I övriga län hjälper vi däremot gärna till med projekteringen och byggsatsen till systemen.

Vill du se vad en komplett ventilationsanläggning kostar?

Begär offert

eller kontakta oss om har frågor om ventilationssystem.

Servicenivå 2

Enbart projektering med ventilationsanläggning i byggsats

Om huset håller på att byggas och du redan har montörer, eller om du av andra anledningar vill göra kanaldragningen själv, kan vi hjälpa dig med själva projekteringen. Det är egentligen allt utom själva installationen av ventilationssystemet.

Vi dig en offert på ritningar och den byggsats med all utrustning som behövs för att genomföra ventilationsprojektet. Det vi ansvarar för är att du får rätt grejer och detaljerade anvisningar för hur till- och frånluftskanaler ska dras, luftdon monteras och var aggregat och styrenhet placeras bäst.

Vill du endast köpa ritningen så går det också bra. Ge oss information om fastigheten som ska byggas så återkommer vi med ett pris.

Så här går det till

 • Underlag – du skickar oss ritningsunderlag som vi använder för att beräkna materialåtgång.
 • Cirkapris – du får ett ungefärligt pris på projekteringen och materialet till ventilationsanläggningen.
 • Ritningar och exakt pris – om du vill gå vidare från cirkapriset gör vi detaljritningar och tar fram exakt vad du betalar.
 • Leverans – byggsatsen med ventilationssystemet levereras till dig på det datum vi kommit överens om.

Prisexempel för ventilationsbyggsatser till villor

Hustyp Cirkapris inkl moms
1-plans villa 46 000 kr
2-plans villa 59 500 kr
3-plans villa 78 000 kr
Leveranskostnad på cirka 2 % av priset tillkommer.

Ovanstående prisexempel gäller enbart byggsatser. När vi får ditt ritningsunderlag får du ett cirkapris på projektering och byggsats tillsammans.

Är du nyfiken på projektering med ventilationsbyggsats?

Jag vill veta mer

Servicenivå 3

Fler ventilationstjänster

Som experter på luft, radon, ventilation och inomhusmiljö kan vi även utföra alla slags tjänster som är relaterade till montering, drift och underhåll av ventilationsanläggningar.

Till exempel

 • Injustering – mätningar och åtgärder för en effektiv energianvändning.
 • Montagehjälp – kanaldragning och andra åtgärder för att få ett bra inomhusklimat.
 • Kanalrensningar – underhåll för att få ditt ventilationssystem att fungera bra igen.

Radea kan luft

 • Medlem i branschorganisationen Svensk Ventilation.
 • Många bra kundreferenser och omdömen på Reco.
 • Hanterar hela processen från mätning till drift eller enbart projektering.
 • Behörig för OVK-besiktning. (Obligatorisk ventilationskontroll.)
 • Serviceavtal för underhåll av ventilationssystem.
 • Verksamhet i distrikten Stockholm, Uppsala, Södermanland, Västmanland, Västra Götaland och delar av Halland (endast norr om Varberg).

Omdömen från våra kunder

Väldigt professionellt bemötan. Trevlig personal. Personalen gjorde det lilla extra för att rör etc skulle bli så bra som möjligt.… Läs hela recensionen
Ann T
Bra kundbemötande med tydliga svar och höll vad de lova. Trevlig bra killar som kom ut och gjorde ett bra… Läs hela recensionen
Jan-erik D
Alla tider, löften med mera har stämt väl, noggranna hantverkare som man inte kunde se hade varit där (dom tom… Läs hela recensionen
Lasse P
Mycket bra respons och återkoppling. Jag kan rekommendera Radea Läs hela recensionen
Tomas Q

Jag vill veta mer om projektering för ventilation

Jag är intresserad av

0