Radonmätning, sönderfall

Så fungerar en radonmätning

Det är lätt att mäta radon. Däremot är det inte många som vet hur en radonmätning går till. Här reder vi ut vad som händer från beställning till färdigt mätprotokoll.

Välkommen Patrik

Vi välkomnar Patrik Langham som ny medarbetare. Patrik har tidigare erfarenheter från snickeri och kaminer och kommer att arbeta som montör/besiktningsman och ansvara för region Västerås-Örebro med omnejd. Vi är väldigt glada över att ha fått Patrik till oss.

Radea närvarar på radondagen

Radondagen 2019 som arrangerades av Svensk radonförening, där Radea är medlem, gick av stapeln den 14 mars på Elite Hotel Carolina Tower i Stockholm.

Radea, firmamärke

Välkomna Ivan och Joakim

Efter en het sommar är vår säsong igång igen. Till hösten har vi gjort klart med två nya medarbetare, Ivan och Joakim. Vi är oerhört glada över att ha knutit dessa till oss.

Radea, firmamärke

Välkommen Thomas!

Nytt år och ett nytt tillskott Radea. Thomas Thun som ska arbeta ute hos våra kunder tillsammans med våra andra montörer och projektledare välkomnas.

God Jul önskar Radea

Julledigt 2017

Imorgon fredag stänger vi ner verksamheten för i år och är tillbaka den 8e januari.

Radonmätningar åt Skanska

Skanska är ett av Sveriges största byggföretag som bl.a. utvecklar, bygger och underhåller bostäder. Här berättar projektledaren Andreas om sina erfarenheter av att jobba med Radea.

Nu går flyttlasset

Vi har vuxit ur vår lokal och flyttar inom kort till större lokal i Häggvik, Sollentuna. Den 15/6 går flyttlasset till Hammarbacken 4B och alla kunder, leverantörer och vänner är så klart alltid välkomna att hälsa på oss och prata inomhusluft!

Radon på SVT

I programmet Dold på SVT som sändes 2017-05-02 ser du ett 17 minuter lång inslag om radon. Enligt regeringens miljömål ska alla bostäder, arbetsplatser och offentliga miljöer vara radonsäkrade innan 2020.

Radonmätning med kvalitet

Varbergs Bostads AB är ett helägt dotterbolag till Varbergs kommun. I vårt miljöarbete har vi en ambition att värna dels om miljön, genom användning av förnybara resurser, och dels att våra bostäder och lokaler inte medför risk för människors hälsa. Av det senare skälet beslutade vi under 2015 att utföra radonmätning i våra bostäder och efter ett upphandlingsförfarande lämnades uppdraget till Radea AB.

God Jul önskar Radea

Tack för 2016!

Ännu ett år har gått och det börjar bli dags för välförtjänt ledighet.

Vi stänger ner verksamheten några veckor, men är tillbaka på banan igen den 9:e januari. Alla mätbeställningar kommer att levereras ut som vanligt.

Radonmätning i flerbostadshus

Varning för bluff

Vi har fått uppgifter om att någon eller några ringer runt till kunder och erbjuder kanalrensning i Radeas namn, vilket är helt felaktigt. Visserligen utför vi kanalrensningar och andra ventilationstjänster, men vi ringer aldrig ut till kunder i säljande syfte.

Semestern närmar sig

Återigen börjar det dra ihop sig till semester och ledighet.

Under juli kan det vara lite svårare att få tag på oss snabbt, även om vi oftast kommer kunna återkomma under dagen. Mellan den 18 – 29e juli är kontoret helt obemannat, och vi kommer under den tiden inte att kunna hantera ordrar eller tidsbokningar.

Välkommen Patrik!

Efter semestern får vi tillskott till personalstyrkan. Vi välkomnar Patrik Karlsson som ska arbeta med monteringar tillsammans med våra projektledare.

Imma på badrumsspegel

Imma på badrumsspegeln

Ventilationen i bostaden är viktig både för huset i sig och för de personer som vistas i huset. Har du ofta imma på badrumsspegeln eller känner igen dig i de andra problemen vi beskriver kan det vara bra att se över luftutbytet.