Senaste nytt

Artiklar, tips och idéer för mindre oro och bättre inomhusklimat.

Radonmätningar åt Skanska

Skanska är ett av Sveriges största byggföretag som bl.a. utvecklar, bygger och underhåller bostäder. Här berättar projektledaren Andreas om sina erfarenheter av att jobba med Radea.

Läs mer

Nu går flyttlasset

Vi har vuxit ur vår lokal och flyttar inom kort till större lokal i Häggvik, Sollentuna. Den 15/6 går flyttlasset till Hammarbacken 4B och alla kunder, leverantörer och vänner är så klart alltid välkomna att hälsa på oss och prata inomhusluft!

Läs mer

Radon på SVT

I programmet Dold på SVT som sändes 2017-05-02 ser du ett 17 minuter lång inslag om radon. Enligt regeringens miljömål ska alla bostäder, arbetsplatser och offentliga miljöer vara radonsäkrade innan 2020.

Läs mer

Radonmätning med kvalitet

Varbergs Bostads AB är ett helägt dotterbolag till Varbergs kommun. I vårt miljöarbete har vi en ambition att värna dels om miljön, genom användning av förnybara resurser, och dels att våra bostäder och lokaler inte medför risk för människors hälsa. Av det senare skälet beslutade vi under 2015 att utföra radonmätning i våra bostäder och efter ett upphandlingsförfarande lämnades uppdraget till Radea AB.

Läs mer

God Jul önskar Radea

Tack för 2016!

Ännu ett år har gått och det börjar bli dags för välförtjänt ledighet.

Vi stänger ner verksamheten några veckor, men är tillbaka på banan igen den 9:e januari. Alla mätbeställningar kommer att levereras ut som vanligt.

Läs mer

Radonmätning i flerbostadshus

Varning för bluff

Vi har fått uppgifter om att någon eller några ringer runt till kunder och erbjuder kanalrensning i Radeas namn, vilket är helt felaktigt. Visserligen utför vi kanalrensningar och andra ventilationstjänster, men vi ringer aldrig ut till kunder i säljande syfte.

Läs mer

Semestern närmar sig

Återigen börjar det dra ihop sig till semester och ledighet.

Under juli kan det vara lite svårare att få tag på oss snabbt, även om vi oftast kommer kunna återkomma under dagen. Mellan den 18 – 29e juli är kontoret helt obemannat, och vi kommer under den tiden inte att kunna hantera ordrar eller tidsbokningar.

Läs mer

Välkommen Patrik!

Efter semestern får vi tillskott till personalstyrkan. Vi välkomnar Patrik Karlsson som ska arbeta med monteringar tillsammans med våra projektledare.

Läs mer

Svensk ventilation

Medlemsskap i Svensk ventilation

För att öka vår kompetens och samverka med branschkollegor har vi nu valt att gå med i Svensk Ventilation.

Läs mer

Imma på badrumsspegel

Imma på badrumsspegeln

Ventilationen i bostaden är viktig både för huset i sig och för de personer som vistas i huset. Har du ofta imma på badrumsspegeln eller känner igen dig i de andra problemen vi beskriver kan det vara bra att se över luftutbytet.

Läs mer

FTX-ventilation i Vaxholm

Känslan hemma största vinsten

Luften cirkulerade dåligt i Maries och sambons villa i Vaxholm. Med ett nytt ventilationssystem blev parets hus både energi- och klimatsmart.

Läs mer

Radonmätning

Snart är mätperioden över

Snart är vintern förbi och våren här. Det innebär att det blir svårare att genomföra radonmätningar. Den s.k eldningssäsongen, oktober – april, är det som gäller för mätningar som ska ske enligt den gällande metodbeskrivningen (som är det bästa sättet att mäta radon med).

Läs mer

Radea och cancerfonden

Företagsvän till Cancerfonden 2016

Även i år väljer vi att stödja Cancerfonden som arbetar med frågor som ligger oss nära. Det finns många utredningar som visar att förhöjda radonhalter ökar risken för lungcancer. Man brukar säga att det rör sig om runt 500 fall av lungcancer där radon är inblandat, den största risken ligger hos gruppen rökare, men för icke-rökare räknar man med 50 fall årligen.

Läs mer

God Jul önskar Radea

God jul och gott nytt år

Nu stänger vi ner verksamheten några veckor, men är tillbaka på banan igen den 7:e januari.

Läs mer

Rördragning för FTX hemma

»Det är som ett nytt hus«

Efter år av renovering var Anderssons hus så gott som färdigt. Men sonens allergi ställde saker och ting på sin spets: Byt luft eller byt hus.

Läs mer