Radonsanering i Göteborg

Har du för höga halter av radon i din bostad? Då hjälper vi dig med radonsanering i Göteborg och Västra Götaland. Vi kan även erbjuda hjälp med alla steg från mätning, besiktning till komplett sanering med efterkontroller

Bor du i Göteborg med omnejd och har förhöjda halter radon i din bostad, föreningslokal eller arbetsplats? Oberoende om källan till radonet kommer från marken, byggnadsmaterialet eller från vattnet i din egen brunn tar vi på Radea Väst fram en långsiktig, säker och diskret lösning åt er. Det finns närmare 400.000 bostäder i Sverige med förhöjda halter radon och vi på Radea har redan sanerat tusentals hus runtom i Sverige. Nu är det dags för en åtgärd som passar just ditt hus. Radonsanering i Göteborg med omnejd bokas vi vårat kontor i Göteborg.

Varför skall man radonsanera?

Om du har uppmätt förhöjda radonhalter är det lämpligt att försöka få ner halterna. Radon är en hälsofarlig radioaktiv gas, som efter rökning är den faktor som orsakar flest fall av lungcancer i Sverige. I de allra flesta fallen går det att få ner radonhalterna utan alltför stora ingrepp på huset, i många fall kan det även leda till ett förbättrat inomhusklimat. Förutom hälsoeffekterna så har saneringen oftast en positiv inverkan på husets värde.

Nu får du dessutom bidrag för att sanera radon

Har du förhöjda halter av radon, och har uppmätt dessa med godkända mätdosor, får du dessutom möjlighet att nyttja radonbidrag – vilket ersätter dig för halva kostnaden upp till 25.000 kr.

Varför ska jag sanera radon med Radea Väst?

  • Vi gör först en kostnadsfri besiktning och tar fram ett tydligt åtgärdsförslag
  • Vi har tydliga radongarantier som alltid följs upp (under 200 Bq/m³ eller 100 Bq/m³)
  • Vi hjälper till att administrera ansökan, och är godkända, för radonbidrag
  • Vi är medlemmar i Svensk radonförening
  • Vi gör alla typer av åtgärder, allt från tätningar till större ventilationssystem
  • Vi är noggranna med att se till att ingreppet i huset blir så litet som möjligt
  • Vi har fasta priser

Vi utför radonsanering i Göteborg med omnejd till fasta priser

Det finns särskilt vissa delar av Göteborgsområdet där vi vet att förhöjda markradonnivåer förekommer naturligt, bl a i delar av Balltorp i Mölndals kommun och i delar av Sävedalen i Partille kommun. Men även i byggnadsmaterial bestående av blåbetong, förekommer förhöjda halter radon. Hus med blåbetong finns runtom i Göteborgsområdet från enstaka bostadshus till flerfamiljshus. Vi hjälper er med radonsanering oberoende på var källan är.

Men, för att vi ska kunna utföra en radonsanering, vill vi först genomföra en radonbesiktning på plats i huset eller lokalerna, för att säkerställa att våra åtgärder kommer att ge effekt. Den gör vi kostnadsfritt under förutsättning att en radonmätning genomförts. Om ni inte har det, hjälper vi naturligtvis till med det också.

Våra medarbetare har genomgått Strålsäkerhetsmyndighetens radonutbildning och vi är medlemmar i Svensk radonförening.
Nedan kan du läsa om olika metoder för att bli av med radonet. Oftast är det inte särskilt krångligt, och anlitar du oss anstränger vi oss för att du ska bli nöjd. Kontakta oss så berättar vi mer.

Våra medarbetare har genomgått Strålsäkerhetsmyndighetens radonutbildning och vi är medlemmar i Svensk radonförening.

På vår huvudsida om radonsanering kan du läsa om olika metoder för att bli av med radonet. Oftast är det inte särskilt krångligt, och anlitar du oss anstränger vi oss för att du ska bli nöjd. Kontakta oss så berättar vi mer.

Radonsanering i Göteborg och Västra Götaland

Kontakta oss på info@radea.se eller telefon 031-40 17 17. Vi utgår lokalt från Göteborg men täcker in Västra Götaland, Bohuslän upp till Uddevalla samt Halland ned till Falkenberg. Vi utför gärna besiktningar även utanför dessa områden men då mot ett arvode om 2.500 kr inkl. moms
Radea finns även i Mälardalen som också kan hjälpa er vid bokning för mätning, besiktning och sanering i Väst om vi inte kan svara: Kontakta kollegorna på info@radea.se eller telefon 08-574 300 00.