Innehåll

Kostnadsfri radonbesiktning

LUFTCHECK 1 FÖR VILLAÄGARE

Radonbesiktning 0 kr

Det här gäller dig som redan vet att du har förhöjda radonhalter. Om du har ett giltigt mätprotokoll och vill åtgärda problemet, är nästa steg vi erbjuder en kostnadsfri radonbesiktning. Då kommer vi ut till dig och besiktigar huset för att sedan lämna ett åtgärdsförslag på hur man får bukt med radonet. Känns det krångligt att boka in ett platsbesök kan vi även erbjuda ett digitalt möte där vi kan resonera kring vilka lösningar som finns, beroende på problematik och förutsättningar kan vi därefter boka in ett möte på plats.

Om du har ett giltigt mätprotokoll

När det finns en långtidsmätning med spårfilmsdosor som visar ett förhöjt värde av radonhalter i inomhusluften är det dags att radonsanera. Kan du visa oss mätrapporten så bjuder vi på den radonbesiktning som är nödvändig för att ta reda på vilka saneringsåtgärder som krävs.

Du får ett åtgärdsförslag med fast pris att ta ställning till.

Besiktningen görs på plats av våra radonutbildade medarbetare.

Detta gör vi på radonbesiktningen

 • Besöket tar cirka en timme på plats i huset.
 • Vi mäter gammastrålning (för att identifiera eventuell förekomst av blåbetong) och gör sniffmätningar om vi bedömer att det behövs.
 • Vi presenterar möjliga lösningar och svarar på dina frågor.
 • Vi skickar sedan ett åtgärdsförslag med ett fast pris för dig att ta ställning till.
 • Läs en mer utförlig beskrivning av hur det går till.

Har du ett giltigt mätprotokoll?

Har du ett giltigt mätprotokoll och ska åtgärda problemet?

LUFTCHECK 2 FÖR VILLAÄGARE

Ventilationskontroll 0 kr

För dig som vill konvertera till mekanisk ventilation

Har du dålig luft i huset? Imma på badrumsspegeln? Eller behöver du minska fuktbelastningen mot vinden? Då är en kostnadsfri ventilationskontroll en bra början. Syftet är att hjälpa dig förbättra luftsituationen i huset med hjälp av mekaniska ventilationslösningar. Vi skickar efter besöket ett åtgärdsförslag med ett fast pris som du får ta ställning till. Vi erbjuder även digitala besök som passar bra i de fall du vet ungefär vilka lösningar som är aktuella. Vi behöver då ta del av vissa dokument innan besöket, men som regel kan vi lämna lika skarpa förslag som om vi genomfört ett besök på plats i huset.

Detta gör vi på ventilationskontrollen

 • Vi kommer ut på plats och träffar dig. Syftet är att utreda hur vi kan öka luftväxlingen i huset med mekanisk frånluft eller mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning (FTX)
 • Vi går igenom befintlig ventilation, uppvärmning och nödvändiga luftpunkter i huset.
 • Vi går igenom vilka möjliga installationer (frånluftsfläktar, värmeväxlarlösningar) som är lämpliga i huset.
 • Du får efter besöket ett åtgärdsförslag med ett fast pris för dig att ta ställning till. Känns förslaget bra är det bara att boka in en tid för åtgärden.

Detta kan vi hjälpa till med för timdebitering

 • Översyn, felsökning eller justering av befintliga ventilationslösningar
 • Kanalrensningar

Vill du att vi kommer och ser över din ventilation?

Dålig luft i huset? Imma på badrumsspegeln? Minska fuktbelastningen mot vinden?

Vem får luftcheckar?

Radonbesiktning 0 kr: Enda kraven från oss är att du är privat villaägare och bor i något av våra län. Vi täcker Stockholm-, Södermanland-,Västmanland-, Uppsala-, Örebro-län. Du måste ha en giltig mätrapport (en långtidsmätning, inte äldre än 5 år) som visa ett förhöjt årsmedelvärde (över 200Bq/m3). Gäller besöket ett fritidshus kommer vi gärna ut men mot en avgift – fyll i formuläret nedan eller ring oss för mer information.

Ventilationskontroll 0 kr: Enda kraven från oss är att du är privat villaägare och bor i Stockholm-, Västerås-, Uppsala-, eller i Örebro län.

I Södermanland genomför vi installationer men på grund av restider önskar vi mer information om problemet innan vi bokar in besöket. Fyll i problemformuleringen i formuläret så väl som möjligt.

Nästa steg

Skicka en bokningsförfrågan så kontaktar vi dig snarast. Eller så ringer du oss direkt.

BOR DU I NÅGOT AV LÄNEN VI NÄMNER OVAN?

Bokningsförfrågan för kostnadsfri luftcheck  Berätta gärna lite mer om din situation


  Omdömen från våra kunder

  Proffs! Grymt trevligt bemötande. Gjorde det lilla extra för att få till snygga lösningar. Alltid lätta att få kontakt med.…
  Christian L
  39 minuter
  Jätte besviken på ett sent mail svar till min man där det framgår att företaget är inte alls intresserad av…
  Anna R
  2 veckor
  Radea är mycket kunniga och trevliga att ha att göra med. Rekommenderas!
  Rickard S
  2 månader
  Genomgående en bra leverantör. Snabbt svar vid förfrågan och offert. Bra tillgänglighet. God planering och genomförande. Mycket kompetenta.
  Jesper S
  2 månader
  Radeas personal har mycket bra kompetens om sina FTX-värmeväxlar- och radonsugs-lösningar. Projektering och planering kunde göras på ett mycket bra…
  Anders H
  4 månader
  Mycket trevlig personal och ett proffsigt bemötande. Klar och tydlig tidsplan för min FTX installation och installatörerna gjorde ett bra…
  Jonas S
  4 månader