Ska du ha en ventilationsanläggning, för ditt nya eller befintliga hus, kan du behöva hjälp med projekteringen. Vi levererar kompletta installationer, men även byggsatser för ventilation, så du själv eller din montör kan ta vid och göra kanaldragningen.

Varför två olika alternativ för projektering?

Vi har märkt en större efterfrågan på ventilationssystem som kunder kan sätta ihop själva. Så varför inte? Om du eller din installatör klarar hantverket så kan vi göra allt det där jobbet innan.

Jobbet innan kallas projektering. Det är lite svårare att göra själv. Särskilt om du ska ha balanserad ventilation med värmeåtervinning (FTX) som är standard sedan flera år.

Brandcellen du ska trivas i

Ditt hus är inte bara ett hus, utan också en brandcell, sett ur ventilationsperspektiv. Det behövs specialkunskaper för att göra beräkningar, ritningar och få fram rätt klassade komponenter och luftdon till våtutrymmen, vistelserum och husets kalla zoner.

För vi är säkra på att du vill ha ett behagligt inomhusklimat som funkar alla årstider och inte slukar för mycket energi. Du ska ju trots allt leva med ditt ventilationssystem ett tag. Temperatur, luftomsättning och energiåtgång samspelar med varann i ett hus. Ofta på oväntade sätt.


SERVICENIVÅ 1

Komplett platsbyggd ventilationsanläggning

Vi har under lång tid jobbat med kompletta ventilationsanläggningar både för villaägare och på arbetsplatser. Oftast samarbetar vi med fastighetsägare som vill förbättra inomhusklimatet i sina befintliga hus. Det börjar med en analys av luften, inomhusmiljön och fastighetens förutsättningar. Därefter projektering och installation. När allt är klart har du en komplett levererad och fungerande ventilationslösning.

För det mesta uppgraderar vi hela fastigheten med ett modernt FTX-system. Men det finns många sätt att lösa luftproblem på. Tillsammans hittar vi en lösning med bra balans mellan inomhustrivsel, energianvändning och ekonomi.

I det här fallet är projekteringen enbart ett av flera moment i vår leverans till dig. Hela leveransen består lite förenklat av fyra moment.

1BesökVi kommer ut till dig och mäter luftflöde, luftkvalitet, temperatur och ljudnivå i fastigheten.
2OffertPå den kompletta platsbyggda ventilationsanläggningen.
3ProjekteringRitningar, material och allt förarbete som krävs för att få ventilationssystemet på plats.
4InstallationVi monterar ventilationsanläggningen, testar den och ger dig all nödvändig dokumentation.

Verksamma län

Fullständiga installationer kan vi endast göra i Stockholm, Uppsala, Södermanland, Västmanland, Östergötland och delar av Halland (endast norr om Varberg). I övriga län hjälper vi däremot gärna till med projekteringen och byggsatsen till systemen.

Kolla luften redan nu

Om luften känns instängd, och du börjar ana dofter du gärna kunde vara utan, kan vi hjälpa dig med en luftcheck för 0 kr.

eller kontakta oss om har frågor om ventilationssystem.

SERVICENIVÅ 2

Enbart projektering med ventilationsanläggning i byggsats

Om huset håller på att byggas och du redan har montörer, eller om du av andra anledningar vill göra kanaldragningen själv, kan vi hjälpa dig med själva projekteringen. Det är egentligen allt utom själva installationen av ventilationssystemet.

Vi dig en offert på ritningar och den byggsats med all utrustning som behövs för att genomföra ventilationsprojektet. Det vi ansvarar för är att du får rätt grejer och detaljerade anvisningar för hur till- och frånluftskanaler ska dras, luftdon monteras och var aggregat och styrenhet placeras bäst.

Vill du endast köpa ritningen så går det också bra. Ge oss information om fastigheten som ska byggas så återkommer vi med ett pris.

Så här går det till

1UnderlagDu skickar oss ritningsunderlag som vi använder för att beräkna materialåtgång.
2CirkaprisDu får ett ungefärligt pris på projekteringen och materialet till ventilationsanläggningen.
3Ritningar och exakt prisOm du vill gå vidare från cirkapriset gör vi detaljritningar och tar fram exakt vad du betalar.
4LeveransByggsatsen med ventilationssystemet levereras till dig på det datum vi kommit överens om.

Prisexempel för ventilationsbyggsatser till villor

HustypCirkapris inkl moms
1-plans villa51 000 kr
2-plans villa64 500 kr
3-plans villa82 000 kr
Leveranskostnad på cirka 2 % av priset tillkommer.

Ovanstående prisexempel gäller enbart byggsatser. När vi får ditt ritningsunderlag får du ett cirkapris på projektering och byggsats tillsammans.

Nyfiken på projektering med ventilationsbyggsats?

SERVICENIVÅ 3

Fler ventilationstjänster

Som experter på luft, radon, ventilation och inomhusmiljö kan vi även utföra alla slags tjänster som är relaterade till montering, drift och underhåll av ventilationsanläggningar.

Till exempel

InjusteringMätningar och åtgärder för en effektiv energianvändning.
MontagehjälpKanaldragning och andra åtgärder för att få ett bra inomhusklimat.
KanalrensningarUnderhåll för att få ditt ventilationssystem att fungera bra igen.

Radea kan luft

 • Medlem i branschorganisationen Svensk Ventilation.
 • Många bra kundreferenser och omdömen på Reco.
 • Hanterar hela processen från mätning till drift eller enbart projektering.
 • Behörig för OVK-besiktning. (Obligatorisk ventilationskontroll.)
 • Serviceavtal för underhåll av ventilationssystem.
 • Verksamhet i distrikten Stockholm, Uppsala, Södermanland, Västmanland samt Östergötland.

Jag vill veta mer om projektering för ventilation

Fyll i formuläret eller ring oss för att få ett kostnadsförslag.


  Så tycker våra kunder

  Radea är mycket kunniga och trevliga att ha att göra med. Rekommenderas!
  Rickard S
  4 veckor
  Genomgående en bra leverantör. Snabbt svar vid förfrågan och offert. Bra tillgänglighet. God planering och genomförande. Mycket kompetenta.
  Jesper S
  4 veckor
  Radeas personal har mycket bra kompetens om sina FTX-värmeväxlar- och radonsugs-lösningar. Projektering och planering kunde göras på ett mycket bra…
  Anders H
  3 månader
  Mycket trevlig personal och ett proffsigt bemötande. Klar och tydlig tidsplan för min FTX installation och installatörerna gjorde ett bra…
  Jonas S
  3 månader
  Köpte radondosor och upplevde hela processen som väldigt professionell och bra! Bemötandet var trevligt, lyhört och ofta med snabb återkoppling.
  Faniel Z
  3 månader
  Radea hjälpte oss från start till slut och guidade oss genom processen att installera en radonsug. Dem var duktiga och…
  Erik T
  5 månader