Rexonet RDKA

Har du ett gammalt Rexonet system hemma? Då har det ett antal år på nacken, och det kanske börjar bli dags att titta på att byta ut det mot ett modernt och mer effektivt system. Radea kan hjälpa dig med projektering, installation och driftsättning.

Ett utbyte av en Rexonet fläkt ger förutom bättre luftflöden också en energismartare ventilation. Själva bytet är oftast gjort på en arbetsdag. Är du osäker på vilken ventilationsform du har i huset? – läs vår guide om villaventilation först.

Om Rexonet RDKA

Fläktarna monterades i stor skala under åren kring 1970. Själva fläkten fungerar som köksfläkt, och har oftast dragningar till samtliga till och frånluftszoner i huset.

En rensning av kanalerna ger många fördelar. Främst blir luftflödena bättre, luften renare och systemet håller dessutom längre. I samband med rensningen så rengörs även luftdonen.

Fördelarna med ett byte

  • De gamla fläktarna har en begränsad livslängd. På sikt kommer de helt enkelt att börja trilskas, och man har då valet att reparera det gamla eller att genomföra ett byte.
  • De nya värmeväxlarna har en högre återvinningsgrad, vilket innebär att du får en minskad energiförbrukning från ventilationen.
  • De nya värmeväxlarna klarar dessutom av högre luftflöden, vilket möjliggör en ökad luftväxling som leder till bättre inomhusklimat samt minskad risk för fukt- och radonproblem.
  • Dessutom har fläktarna genomgått en kosmetisk förvandling, så istället för den gamla 70-tals fläkten får du en modern och snygg köksfläkt.

Hur går bytet till?

Vi kommer ut till dig och tittar på de bitar som krävs för att göra ett snabbt och smidigt byte. Därefter lämnar vi ett åtgärdsförslag – med fast pris. Är du intresserad av att gå vidare så bokar vi därefter in en tid, och i de allra flesta fallen räcker det med en arbetsdag.

Syftet med hembesöket är även att kontrollera ljudnivåer och kanalernas skick, så att vi kan säkerställa att bytet ger så effektiv ventilation som möjligt.

När vi kommer hem till dig på installationsdagen demonteras den gamla fläkten som sedan forslas bort. Vi rengör vid behov de kanaler som är smutsiga, ser till att ytterväggsgaller håller måttet och monterar eventuellt nya ljuddämpare på de platser där ventilationen låter.  Efter en dag så är den nya fläkten på plats och driftsatt. Vi ställer sedan in luftflöden så att systemet är balanserat.

Injustering, kanalrensning och underhåll

När vi lämnat huset ska du inte behöva tänka på någonting mer än att slå på köksfläkten när spisen ska användas. Vi ser i samband med utbytet till att genomföra en rengöring av ventilationskanalerna så att luftflöden förbättras. Därefter balanserar vi luften så att rätt mängd luft sugs ut och trycks in i huset på rätt ställen – så slipper du oroa dig för stillastående luft i sovrum eller fukt som dröjer sig kvar i badrummet.

Vi lämnar ren luft efter oss

Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare, FTX

Var genomför vi byten?

Vi byter för närvarande ut aggregat som sitter monterade i Stockholm, Södermanland, Västmanland och Uppsala län.

Vill du att vi ska titta på ett förslag för ett byte?

Fyll i här eller ring oss så återkommer vi med tidsförslag.