Digital radonmätning i villa – 48 timmar

3499,00 kr7799,00 kr inkl moms

I samband med ett husköp/försäljning av bostad där ni är osäkra över radonsituationen är detta den perfekta mätningen. Är det ont om tid kan vi garantera att detta är det snabbaste, enklaste och det mest effektiva sättet att få en överblick på hur det ser ut i fastigheten

Ni kan använda mätaren året runt och den uppfyller även Strålsäkerhetsmyndighetens metodbeskrivning på hur man genomför en korttidsmätning för radon i bostäder. Resultatet visar en indikation av radonvärdet i fastigheten och man får även en graf som visar hur radonhalterna varierar över dygnet.

Mätarna levereras hem till dig med PostNord. De är redan påslagna och det enda ni behöver göra är att logga in på webben och registrera vart de ligger samt fylla i information om fastigheten. När mätningen är klar efter 48 timmar behöver ni lägga tillbaka dem i lådan, klistra på returetiketten som följer med och posta hos närmsta PostNords ombud. Efter ett par dagar kommer resultatet att skickas till den mailadress som registrerats.

Artikelnr: 1045

Beskrivning

Det är enkelt att göra en digital korttidsmätning av radon. Mätningen genomförs med 2 eller fler mätare. Antalet mätare bör ni välja utifrån antalet våningsplan i huset eller ifall ni har flera rum som ni vill ha en överblick på. Allt du behöver för att göra din radonmätning medföljer. Analys och mätrapport från svenskt Swedac-ackrediterat mätlaboratorium ingår i paketet.

En snabb mätning av radon är bra om du exempelvis ska köpa eller sälja hus. Läs mer om snabb radonmätning från Strålskyddsmyndigheten.

Så går en digitalmätning till

Att använda digitalmätaren är väldigt enkelt. Digitalmätarna ska ligga på samma plats under 48 timmar.

Dessa levereras direkt till dörren och det enda ni behöver göra är att placera ut dem, logga in på webben och registrera samtliga uppgifter som krävs. Detta tar ca 10 minuter att göra. Du kan leva och bo hemma, eller vara på jobbet, precis som vanligt under mätperioden.

Extra snabb radonmätning med 2–6 st mätare.

Helst ska du mäta i de utrymmen du vistas mest, till exempel sovrum och vardagsrum.

För en enplansvilla utan källare räcker det med 2 st mätdosor. Har du inredd källare bör du mäta även där, då behöver du 3 st mätdosor. Har du ett stort hus med påbyggnad, olika nivåer eller flera sovrum du vill mäta i kan det behövas fler.

Vad händer sen?

Efter 2 dygn avslutar du mätningen genom att, stoppar ner dem i lådan de levererades med, klistra fast returetiketten och posta hos närmaste PostNords ombud. Därefter får du en rådgivande mätrapport som ger dig en indikation på om det finns förhöjda radonhalter i inomhusluften eller inte.

Snabb radonmätning uppfyller inte samma myndighetskrav som en långtidsmätning, vilket kan ställa till det om du ska rapportera mätvärden till exempelvis kommunen. Vill du göra en säker radonmätning som uppfyller myndighetskraven ska du göra en långtidsmätning.Ytterligare information

Antal

, , , ,

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Digital radonmätning i villa – 48 timmar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *