Digital radonmätning på arbetsplats – 7 dygn

3359,00 kr inkl moms

Har ni gjort en radonmätning på arbetsplatsen som visat på förhöjda värden? Då är denna tjänst perfekt för dig. Med denna digitalmätare kan du göra en uppföljandemätning under 7 dygn för att se hur radonhalterna varierar timme för timme. Denna typ av mätning är godkänd av Strålsäkerhetsmyndighetens metodbeskrivning för arbetsplatser, som ställer krav på uppföljande mätningar vid radonhalter över 200 Bq/m³.

Mätningen resulterar i ett korrigerat årsmedelvärde under arbetstid vid resp. mätpunkt. Ligger detta under 200 Bq/m3 kommer den nya mätningen att ersätta resultatet från föregående mätning. Är det så att man ligger under 200 Bq/m3 behöver man inte göra en radonsänkande åtgärd.

Mätningen ska genomföras under 7 dygn, varav 5 av dessa ska vara arbetsdagar.

Artikelnr: 1040

Beskrivning

Vad som är viktigt att tänka på under mätningen är att man ska placera mätaren på samma plats som det visat på förhöjda värden under en långtidsmätning. Titta på er rapport från långtidsmätningen och lägg ut denna i de rummen som visat på värden över 200 Bq/m3.

Hur många mätare behöver jag?

Ni behöver beställa en mätare för varje mätpunkt som har mätt upp värden över 200 Bq/m3.

Hur går mätningen till?

Efter att ni har beställt denna tjänst kommer vi att skicka ut enheten till angiven adress, där ni placerar ut den på en mätpunkt. Enheten är påslagen vid leverans, det enda ni behöver göra är att placera ut den, logga in på webben och registrera vilken mätpunkt den ligger på. Efter 7 dagar lägger ni tillbaka enheten i paketet som det levererades i, klistrar fast medföljande returetikett och postar tillbaka dem till labbet.

Ett resultat kommer att komma inom 3-5 dagar till angiven adress.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Digital radonmätning på arbetsplats – 7 dygn”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *