Radonmätning på jobbet

305,00 kr inkl moms

Nu har sista datumet för att placera ut långtidsdosor passerat! Ni kan fortfarande genomföra en mätning med korttidsdosor. Kontakta oss för att veta mer!

Strålskyddslagen säger att arbetsgivare ska känna till radonhalten

Sedan den nya Strålskyddslagen trädde i kraft den 1 juni 2018 har det blivit krav att arbetsgivaren känner till radonhalten på arbetsplatsen och vidtar de åtgärder som skäligen kan krävas för att hålla halterna under det hygieniska gränsvärdet på 200 Bq/m3. Detta gäller statliga, kommunala samt privata arbetsgivare. Det enda säkra sättet att känna till radonhalten är att genomföra en radonmätning.

Mät radon med Radea

Vi erbjuder spårfilmsdosor som är det mest tillförlitliga och kostnadseffektiva sättet att mäta arbetsplatser på. Våra dosor analyseras av det Swedac-ackrediterade mätlabbet Radonova i Uppsala. Radea erbjuder också tjänsten fullservice där vi kan hantera hela mätningen. Är halterna förhöjda har vi dessutom godkända konsulter som kan göra fortsatta utredningar på arbetsplatsen, dels genom andra mätmetoder och genom att föreslå åtgärder.

Hur många radondosor behövs för att mäta?

  • Samtliga rum där personal vistas mer än 4 timmar per dag ska mätas med minst en radondosa.
  • Minst två mätdosor behövs per uppdrag.
  • För större lokaler placeras en radondosa per 150 m2 på bottenplan och en radondosa per 250 m2 på övriga våningsplan.
  • Rum i källare där personal vistas mer än 50 timmar per år ska mätas med minst en radondosa.
  • Kontakta oss för hjälp med beräkning av antal dosor eller om du vill ha offert på fullservice där vi hanterar hela mätningen.
Artikelnr: 1041 Kategori: Etiketter: , , ,

Beskrivning

Köp mätpaket för radonmätning på arbetsplats. Allt du behöver för att göra din radonmätning medföljer. Våra mätdosor analyseras av Radonova i Uppsala som är världens ledande radonlaboratorium och ett oberoende Swedac-ackrediterat mätlaboratorium som säkerställer hög kvalitet och uppfyller svenska myndigheters krav.

Så går det till om du gör mätningen själv

Räkna först ut hur många mätdosor du behöver med hjälp av radonkalkylatorn för arbetsplatser. Mätdosorna skickas med posten till er. I paketet ingår instruktioner för utplacering och rapportering i vår webbtjänst.

Mätdosorna ska ligga på samma plats i minst 60 dygn. Alla kan vara på jobbet precis som vanligt under mätperioden.

Mät alltid i de rum där du och dina arbetskamrater tillbringar mest tid. Samtliga rum där personal vistas mer än 4 timmar per dag ska mätas med minst en radondosa. För större lokaler placeras en radondosa per 150 m2 på bottenplan och en radondosa per 250 m2 på övriga våningsplan. Rum i källare där personal vistas mer än 50 timmar per år ska mätas med minst en radondosa.

Så går det till om du vill ha fullservice-paketet

Skicka in en förfrågan om fullservice eller ring oss på 08-574 300 00. Vi räknar ut hur många dosor som behövs, vi placerar ut och hämtar in mätdosorna och skickar in dem till mätlabbet.

Vi behöver veta hur stor lokal som ska mätas, hur många rum som används som stadigvarande arbetsplats och på vilka våningar arbetsplatsen ligger. Har ni en ritning över arbetsplatsen underlättar det arbetet. Ni får därefter en offert med ett fast pris att ta ställning till. Känns offerten bra bokas lämplig dag/dagar upp, så kommer vår personal ut och placerar ut mätdosorna och kontrollerar förutsättningarna avseende främst ventilationen. När det är dags att hämta in mätdosorna kontaktar vi er igen, bokar in en tid och sköter inhämtning samt rapportering.

Rabatt vid beställning av fler mätdosor

Antal mätdosorPris/st (exkl moms)Pris/st (inkl moms)
1-9244 kr305 kr
10-24231,2 kr289 kr
25-99208 kr260 kr
100+188 kr235 kr