Radonmätning på jobbet

549 kr inkl moms

Tyvärr är det nu för sent att beställa långtidsmätningar då mätperioden för radon är slut. Fram t.om den 28e februari går det att hämta mätdosor på vårt kontor i Häggvik, Sollentuna. Ring oss på 08-574 300 för information.

Kolla att du andas frisk luft på arbetstid. Mätpaket med två spårfilmsdosor, instruktioner och svarskuvert för tillförlitlig långtidsmätning av radon under 60 dygn på jobbet.

Ni kan även kontakta oss för offert på besök med mätinstrument på plats.

Långtidsmätning är det säkraste sättet att mäta radon. Analys och mätrapport från Swedac-ackrediterat mätlaboratorium ingår.

Artikelnr: 1041 Kategori: Taggar: , ,

Beskrivning

I mätpaketet ingår två stycken så kallade spårfilmsdosor för radonmätning på arbetsplatser. Allt du behöver för att göra din radonmätning medföljer. Våra mätdosor analyseras av Radonova i Uppsala som är världens ledande radonlaboratorium och ett oberoende Swedac-ackrediterat mätlaboratorium som säkerställer hög kvalitet och uppfyller svenska myndigheters krav.

Så går det till

Mätpuckarna ska ligga på samma plats i minst 60 dygn. Alla kan vara på jobbet precis som vanligt under mätperioden.

Mät alltid i de rum där du och dina arbetskamrater tillbringar mest tid. För ett våningsplan räcker det med 2 st mätpuckar. Finns det källare måste du mäta även där, då behöver du 3 st mätpuckar. Finns det både källare och flera våningar behöver du 4 st mätpuckar i ditt mätpaket.

Ska du radonmäta flera byggnader behöver du ett mätpaket per byggnad.

Vad händer sen?

Efter minst 60 dygn plockar du ner mätpuckarna, stoppar dem i det portofria svarskuvertet och lägger det i närmsta postlåda. Därefter får du en mätrapport som visar om du har förhöjda halter av radon på jobbet.

Tipsa arbetskamrater om radonmätning