Våra må-bra-löften

Med oss kan du säga hejdå till radon och dålig luft. Men vi lämnar också bra saker kvar i ditt hus. Och då pratar vi inte bara syre.

Hälsa

Som vuxen andas du ungefär sex liter luft per minut. Det motsvarar cirka 20 liter per minut för en tvåbarnsfamilj.

Trots att vi blir alltmer medvetna om maten vi stoppar i oss, och hur viktigt det är med motion och sömn, så tänker vi inte så mycket på luften. Nästan som att vi tar den för givet.

Du ska inte behöva vara orolig över din egen eller familjens hälsa. Vi ser till att luften du andas är frisk och sund.

Ekonomi

Ditt hus är troligen ditt livs investering. Det finns nog inget som är sämre för värdet på huset än tveksamheter om skicket.

Vi hjälper dig ta fram fakta om din luft. Ligger du över gränsvärdet för radon hjälper vi dig med rätt åtgärder. Ligger du under har du åtminstone fått det svart på vitt.

Återvinner du värmen som finns i inomhusluften är det bra för plånboken det också. Luft är ekonomi på många sätt.

Känsla

Radonsugar, värmeväxlare och ventilationsrör är förnuftiga, men inte särskilt vackra, det medger vi. Därför ska de inte synas alls.

Radea är kända för kluriga installationer. Vi tar hänsyn till varje villas personliga karaktärsdrag och levererar med stil. För oss är det viktigt. Förhoppningsvis tycker du det också.

Det blir snyggt, helt enkelt.

Radea är ett miljöteknikföretag som jobbar med luft. Ett ämne som faktiskt påverkar folkhälsan mer än man tror. Det är bara att titta på hur många hus i Sverige som lider av radonbesvär.

Vår berättelse börjar med en nära vän som byggde en radonsug i sin villa i Sollentuna. Han lyckades göra konstruktionen ovanligt liten. Tack vare det fick lösningen en del uppmärksamhet. Ryktet spred sig ända till Ryssland som skickade en hel busslast med ingenjörer för att titta.

Snart förstod även vi att det nog var nåt speciellt med den där radonsugen. Så vi hörde efter om fler behövde den. Och så var det.

Samarbete med luften

Sedan dess har vi hjälpt tusentals svenska villaägare att må bättre. Vi liksom samarbetar med luften för att lyckas. På nåt sätt grejar vi det alltid – och i de flesta fallen tycker kunderna vi gör det utmärkt.

Eftersom luftomsättning, hälsa, komfort, värme, ekonomi, och naturligtvis radonhalter, samspelar och beror av varandra, kan luft upplevas lika komplext som en bättre vinprovning. På de här sidorna ska vi försöka göra ämnet mindre mystiskt och luftbesluten lättare att ta.

Smart ventilation

Sedan vår första radonsugs dagar har ventilationstekniken blivit smartare. Luften gör dig flera gentjänster om du bara blir kompis med den. Det kan vi hjälpa dig med.

Luft kan faktiskt få dig att må riktigt bra. Det kan våra kunder intyga. Och vill du prata med oss om det så har vi all tid i världen.

Vi är engagerade medlemmar i

Svensk Radonförening

Vi bidrar till forskningen

Och vi har ordning och reda på torpet

Vill du veta om du har radon?

Ja, jag vill veta

Kolla också vår fullservice för flerbostadshus.