Hälsa

Som vuxen andas du ungefär sex liter luft per minut. Det motsvarar cirka 20 liter per minut för en tvåbarnsfamilj.

Vi är alltmer medvetna om maten vi stoppar i oss och hur viktigt det är med motion och sömn, däremot fundererar vi inte lika mycket på luften som vi andas in. Nästan som att vi tar den för givet.

Du ska inte behöva vara orolig över din egen eller din familjs hälsa. Vi ser till att luften du andas är frisk och hälsosam.

Ekonomi

Ditt hus är troligtvis en av ditt livs största investeringar. Därför är det viktigt att ta reda på all fakta om huset för att kunna underhålla det på bästa sätt.

Vi hjälper dig ta fram fakta om luften du andas in. Misstänker du problem med radon rekommenderar vi dig att du gör en radonmätning. Ligger du över gränsvärdet, hjälper vi dig med en besiktning och förslag på åtgärder.

Återvinner du värmen som finns i inomhusluften är det också bra för plånboken. Läs mer om vad en FTX-ventilation gör för dig och ditt hus. Luft är ekonomi på många sätt.

Hemtrevnad

Radonsugar, värmeväxlare och ventilationsrör är bra lösningar. Ibland kanske inte särskilt vackra, det medger vi. Därför är målet att de inte ska synas.

Radea är kända för listiga installationer. Vi tar hänsyn till varje villas karaktär och levererar med stil. För oss är det viktigt. Förhoppningsvis tycker du det också.

Det blir snyggt, helt enkelt.

Radea är ett miljöteknikföretag som jobbar med luft. Ett ämne som faktiskt påverkar folkhälsan mer än man tror. Det är bara att titta på hur många hus i Sverige som har för höga halter av radon.

Vår berättelse börjar med en nära vän som byggde en radonsug i sin villa i Sollentuna. Han lyckades göra konstruktionen ovanligt liten. Tack vare det fick lösningen en del uppmärksamhet. Ryktet spred sig ända till Ryssland som skickade en hel busslast med ingenjörer för att titta.

Snart förstod även vi att det nog var något speciellt med den där radonsugen. Så vi hörde efter om fler behövde den. Och så var det.

Samarbete med luften

Sedan dess har vi hjälpt tusentals svenska villaägare att må bättre. Vi samarbetar med luften för att lyckas. På något sätt löser vi det alltid – och i de flesta fallen tycker kunderna att vi gör det utmärkt.

Eftersom luftomsättning, hälsa, komfort, värme, ekonomi, och naturligtvis radonhalter, samspelar och beror av varandra, kan vi förstå att luft upplevs som ett väldigt komplext ämne. Här ska vi försöka göra ämnet mindre mystiskt och luftbesluten lättare att ta.

Smart ventilation

Sedan vår första radonsugs dagar har ventilationstekniken utvecklats. Luften gör dig flera tjänster om du bara blir kompis med den. Det kan vi hjälpa dig med.

Luft är livsviktigt. Ring oss om du vill ha hjälp.


Om Qflow

Sedan 2023 är vi en stolt del av Qflow. Radea är en viktig del av Qflow – en utmanare på teknikkonsultmarknaden inom samhällsbyggnad.

Qflow har formats ur en idé om att samla de bästa teknikkonsultföretagen i ett gemensamt nätverk för att skapa bättre flow inom bygg- och anläggningsbranschen. Detta ska vi göra genom att arbeta med smartare projektledning och tekniska lösningar. Tillsammans bidrar Qflow-gruppen till att knyta samman den brutna värdekedjan och hitta synergier mellan entreprenörer som kan främja innovation och utveckling.

Läs mer om Qflow och bolagen inom nätverket på www.qflow.se eller följ oss på Qflow Group: LinkedIn

Vi är certifierade
inom

Vi är medlemmar i

Vi bidrar till forskningen

Och vi har ordning och reda på torpet

Vill du veta om du har radon?

Kolla också våra tjänster för fastighetsägare och på arbetsplatser för en bättre arbetsmiljö.

Så tycker våra kunder

Radea är mycket kunniga och trevliga att ha att göra med. Rekommenderas!
Rickard S
4 veckor
Genomgående en bra leverantör. Snabbt svar vid förfrågan och offert. Bra tillgänglighet. God planering och genomförande. Mycket kompetenta.
Jesper S
4 veckor
Radeas personal har mycket bra kompetens om sina FTX-värmeväxlar- och radonsugs-lösningar. Projektering och planering kunde göras på ett mycket bra…
Anders H
3 månader
Mycket trevlig personal och ett proffsigt bemötande. Klar och tydlig tidsplan för min FTX installation och installatörerna gjorde ett bra…
Jonas S
3 månader
Köpte radondosor och upplevde hela processen som väldigt professionell och bra! Bemötandet var trevligt, lyhört och ofta med snabb återkoppling.
Faniel Z
3 månader
Radea hjälpte oss från start till slut och guidade oss genom processen att installera en radonsug. Dem var duktiga och…
Erik T
5 månader

Vi löser luftproblem

Radon

Vi rensar luften hela vägen från grund till nock.

Flerbostadshus

Är du medlem i en bostadsrättsförening eller äger hyreshus?

Ventilation

Smart teknik som får alla i familjen att må toppen.