Hälsa

Som vuxen andas du ungefär sex liter luft per minut. Det motsvarar cirka 20 liter per minut för en tvåbarnsfamilj.

Trots att vi blir alltmer medvetna om maten vi stoppar i oss, och hur viktigt det är med motion och sömn, så tänker vi inte så mycket på luften. Nästan som att vi tar den för givet.

Du ska inte behöva vara orolig över din egen eller familjens hälsa. Vi ser till att luften du andas är frisk och sund.

Ekonomi

Ditt hus är troligen ditt livs investering. Det finns nog inget som är sämre för värdet på huset än tveksamheter om skicket.

Vi hjälper dig ta fram fakta om din luft. Ligger du över gränsvärdet för radon hjälper vi dig med rätt åtgärder. Ligger du under har du åtminstone fått det svart på vitt.

Återvinner du värmen som finns i inomhusluften är det bra för plånboken det också. Luft är ekonomi på många sätt.

Hemtrevnad

Radonsugar, värmeväxlare och ventilationsrör är förnuftiga, men inte särskilt vackra, det medger vi. Därför ska de inte synas alls.

Radea är kända för kluriga installationer. Vi tar hänsyn till varje villas personliga karaktärsdrag och levererar med stil. För oss är det viktigt. Förhoppningsvis tycker du det också.

Det blir snyggt, helt enkelt.

Radea är ett miljöteknikföretag som jobbar med luft. Ett ämne som faktiskt påverkar folkhälsan mer än man tror. Det är bara att titta på hur många hus i Sverige som lider av radonbesvär.

Vår berättelse börjar med en nära vän som byggde en radonsug i sin villa i Sollentuna. Han lyckades göra konstruktionen ovanligt liten. Tack vare det fick lösningen en del uppmärksamhet. Ryktet spred sig ända till Ryssland som skickade en hel busslast med ingenjörer för att titta.

Snart förstod även vi att det nog var nåt speciellt med den där radonsugen. Så vi hörde efter om fler behövde den. Och så var det.

Samarbete med luften

Sedan dess har vi hjälpt tusentals svenska villaägare att må bättre. Vi liksom samarbetar med luften för att lyckas. På nåt sätt grejar vi det alltid – och i de flesta fallen tycker kunderna vi gör det utmärkt.

Eftersom luftomsättning, hälsa, komfort, värme, ekonomi, och naturligtvis radonhalter, samspelar och beror av varandra, kan luft upplevas lika komplext som en bättre vinprovning. På de här sidorna ska vi försöka göra ämnet mindre mystiskt och luftbesluten lättare att ta.

Smart ventilation

Sedan vår första radonsugs dagar har ventilationstekniken blivit smartare. Luften gör dig flera gentjänster om du bara blir kompis med den. Det kan vi hjälpa dig med.

Luft kan faktiskt få dig att må riktigt bra. Det kan våra kunder intyga. Och vill du prata med oss om det så har vi all tid i världen.

Vi är medlemmar i

Vi bidrar till forskningen

Och vi har ordning och reda på torpet

Vill du veta om du har radon?

Kolla också våra tjänster för fastighetsägare och på arbetsplatser för en bättre arbetsmiljö.

Så tycker våra kunder

Trevliga och duktiga hantverkare som gör det där lilla extra! Smidig hantering av tilläggsskador som uppkom i samband med arbetet.…
Mikael K
3 veckor
Otroligt trevligt bemötande från första kontakten. Väldigt kompetent och trevligt team som installerade ett nytt FTX-system. Alla oväntade problem löstes…
Therese B
4 veckor
Vi beställde ett ftx-system inkl montering av Radea. Projektledaren Rebin var en klippa och kom med bra ingångsvärden och synpunkter…
Niklas H
2 månader
Fick hjälp med installation av radonsug och frånluftsventilation. Bra diskussioner innan beställning och själva jobbet gick fort utan några problem.…
Daniel S
2 månader
Bra pris, Utmärkt bemötande, Utmärkt överlämnande, Snabbt utfört arbete städat och snyggt när installatörerna lämnade.
Jonas G
3 månader
Rebin säljare/Projektledare var trevlig och kunnig. Vi kom gemensamt fram till en ventilationslösning (FTX). I huset var en del rör…
John B
4 månader

Vi löser luftproblem

Radon

Vi rensar luften hela vägen från grund till nock.

Flerbostadshus

Är du medlem i en bostadsrättsförening eller äger hyreshus?

Ventilation

Smart teknik som får alla i familjen att må toppen.