Radonmätning på jobbet

236 kr exkl moms

Mätperioden för denna säsong är nu över. En långtidsmätning utförs mellan oktober-april och detta innebär att den sista dagen för att hänga upp dosorna är den 28/2. Ni kan fortfarande mäta med snabbmätningar, men då kommer ni inte få ett årsmedelvärde.

Kolla att du andas frisk luft på arbetstid. Mätpaket med spårfilmsdosor, instruktioner och svarskuvert för tillförlitlig långtidsmätning av radon under 60 dygn på jobbet.

Strålskyddslagen säger att arbetsgivare ska känna till radonhalten
Sedan den nya Strålskyddslagen trädde i kraft 1 juni 2018 har det blivit krav att arbetsgivaren känner till radonhalten på arbetsplatsen och vidtar de åtgärder som skäligen kan krävas för att hålla halterna under det hygieniska gränsvärdet på 200 Bq/m3. Detta gäller statliga, kommunala samt privata arbetsgivare.

Det enda säkra sättet att känna till radonhalten är att genomföra en radonmätning.

Mät radon med Radea
Vi erbjuder spårfilmsdosor som är det mest tillförlitliga och kostnadseffektiva sättet att mäta arbetsplatser på. Våra dosor analyseras av det Swedac-ackrediterade mätlabbet Radonova i Uppsala. Radea erbjuder också tjänsten ”fullservice” där vi kan hantera hela mätningen.

Är halterna förhöjda har vi dessutom godkända konsulter som kan göra fortsatta utredningar på arbetsplatsen, dels genom andra mätmetoder och genom att föreslå åtgärder.

Hur många radondosor behövs för att mäta?
• Samtliga rum där personal vistas mer än 4 timmar per dag ska mätas med minst en radondosa.
• Minst två mätdosor behövs per uppdrag.
• För större lokaler placeras en radondosa per 150 m2 på bottenplan och en radondosa per 250 m2 på övriga våningsplan.
• Rum i källare där personal vistas mer än 50 timmar per år ska mätas med minst en radondosa.
Kontakta oss för hjälp med beräkning av antal dosor eller om du vill ha offert på ”fullservice” där vi hanterar hela mätningen.

Artikelnr: 1041 Kategori: Taggar: , ,

Quantity based pricing table

Min Max Unit Price
2 9 295,00 kr
10 24 280,00 kr
25 99 255,00 kr
100 And more. 230,00 kr

Beskrivning

Mätperioden för denna säsong är nu över. En långtidsmätning utförs mellan oktober-april och detta innebär att den sista dagen för att hänga upp dosorna är den 28/2. Ni kan fortfarande mäta med snabbmätningar, men då kommer ni inte få ett årsmedelvärde.

Köp mätpaket för radonmätning på arbetsplats. Allt du behöver för att göra din radonmätning medföljer. Våra mätdosor analyseras av Radonova i Uppsala som är världens ledande radonlaboratorium och ett oberoende Swedac-ackrediterat mätlaboratorium som säkerställer hög kvalitet och uppfyller svenska myndigheters krav.

Så går det till om du gör mätningen själv

Mätdosorna skickas med posten till er. I paketet ingår instruktioner för utplacering och rapportering i vår webtjänst.

Mätpuckarna ska ligga på samma plats i minst 60 dygn. Alla kan vara på jobbet precis som vanligt under mätperioden.

Mät alltid i de rum där du och dina arbetskamrater tillbringar mest tid. Samtliga rum där personal vistas mer än 4 timmar per dag ska mätas med minst en radondosa. För större lokaler placeras en radondosa per 150 m2 på bottenplan och en radondosa per 250 m2 på övriga våningsplan. Rum i källare där personal vistas mer än 50 timmar per år ska mätas med minst en radondosa.

Så går det till om du vill ha ”fullservice” paketet

Skicka in en förfrågan kring fullservice eller ring oss på 08-574 300 00. Vi räknar ut hur många dosor som behövs, vi placerar ut och hämtar in mätdosorna och skickar in dem till mätlabbet.

Vi behöver veta hur stor lokal som ska mätas, hur många rum som används som stadigvarande arbetsplats och på vilka våningar arbetsplatsen ligger. Har ni en ritning över arbetsplatsen underlättar det arbetet. Ni får därefter en offert med ett fast pris att ta ställning till. Känns offerten bra bokas lämplig dag/dagar upp, så kommer vår personal ut och placerar ut mätdosorna och kontrollerar förutsättningarna avseende främst ventilationen. När det är dags att hämta in mätdosorna kontaktar vi er igen, bokar in en tid och sköter inhämtning samt rapportering.

Rabatt vid beställning av fler mätdosor

Antal mätdosor Pris/st (exkl. moms) Pris/st (inkl. moms)
1-9 236 kr 295 kr
10-24 224 kr 280 kr
25-99 204 kr 255 kr
100+ 184 kr 230 kr

 

Tipsa arbetskamrater om radonmätning